Recenze: JBL Charge 2+

V rámci turnaje v Heroes of the Storm na Lancraftu před pár dny jsem měl možnost dostat se k přenosnému reproduktoru JBL Charge 2+ (za zapůjčení děkujeme obchodu luxusni-elektronika.cz, který je sponzorem turnaje na Lancraftu), jenž je vylepšenou verzí svého předcůdce Charge 2. Když se na něj podíváme, na první pohled je dosti podobný plechovce, což mu přidává na jeho praktičnosti. Jednoduše jej vložíte do tašky, batohu nebo prostě vezmete do ruky a můžete vyrazit. Také se dá postavit vodorovně i horizontálně.

Zvuk

Co se týče zvuku, uvnitř reproduktoru nalezneme dvojici 45 mm měničů se stejným výkonem 2 x 7,5W. Frekvenční rozsah je od 75 Hz do 20 kHz, což předpokládám, že vám vadit nebude, protože Charge 2+ bude ve vaší skupině přátel přehrávat většinou muziku bohatou na bassy. Především si na něm vychutnáte rap, hip-hop, pop a RnB. Pokud jste zarytý metalista, zvážil bych koupi něčeho jiného právě kvůli frekvenčnímu rozsahu.

Duální pasivní basové měniče vytvářejí přesvědčivé spodky a rozhodně jich není málo. Pokud vás fascinuje sledování pohybů bassů, můžete si tento pohled užít do sytosti. Basové měniče totiž nejsou nijak zakryté, avšak pozor - nedotýkat se jich!

Pokud si Charge 2+ postavíte doprostřed místnosti a trochu přidáte na hlasitosti, nebudete se stačit divit, jak moc vám dokáže taková malá věc zadunět s podlahou.

FLAC vs. MP3

FLAC (Free Lossless Audio Codec) je otevřený, bezztrátový zvukový kodek. Pokud použijete ztrátový formát (MP3), velikost výsledného souboru je rovna přibližně 15 % původního souboru. U FLACu to bývá kolem 60 %. Když jsem porovnával tyto dva kodeky, FLAC zněl o něco čistěji a dalo se dosáhnout o trochu větší hlasitosti. Ale v porovnání s více ztrátovým MP3 mi rozdíl zvuku z Charge 2+ nepřišel tak markantní, jako třeba ve sluchátkách.

 

Baterie

Určitě každý z vás má problém s výdrží baterie a zaručeně vás naštve, když se kvůli vybité baterii musíte vzdát radosti z poslechu hudby. To vás s Charge 2+ nečeká, jelikož má vestavěnou baterii s kapacitou 6000 mAh (pro představu, nejnovější Samsung S6 má kapacitu 2600 mAh). Přehrávat hudbu tedy vydrží až 12 hodin. Ovšem ze zkušenosti vím, že někdy vydrží i o hodinu déle. Ale to není jediná výhoda! Pokud vašemu smartphonu dochází síly, můžete si jej jednoduše dobít pomocí JBL reproduktoru! Není to skvělé? No, a pokud se vám po náročném dni vaše nová hračka vybije, její nabití trvá přiblině 4 hodiny.

 

Jako stvořený pro léto

Zrovna teď nás provází slunečné letní dny plné tropických teplot, a tak jsem většinu testování prováděl u jezera. JBL Charge 2+ je pro léto jako stvořený. Jeho neskutečnou výhodou je to, že je odolný vůči kapkám vody a rozhodně se tady nebavíme o lehkém letním deštíku. Samozřejmě ho nemůžete potopit do vody, ale vydrží slušný nápor vody, o čemž se můžete přesvědčit v našem videu.

Spousty skvělých věcí

Zpestření přináší také Social Mode, který vám stiskem jednoho tlačítka umožní připojit až tři zařízení a vy si tak můžete začít přehrávat skladby mezi přáteli bez nutnosti neustálého odpojování reproduktoru a připojování k dalšímu.

Další věcí, kterou s radostí uvítáte, je možnost zvednutí/položení hovoru, i když se vaše připojené zařízení nachází na druhé straně místnosti. Charge 2+ má v sobě zabudovaný mikrofon s technologií potlačení šumu.

 

Pokud si to shrneme, JBL Charge 2+ je ideální k vodě, aniž byste se museli strachovat, že si ho pocákáte. Můžete si s kamarády mezi sebou pouštět navzájem muziku ze třech zařízení a využít jej můžete i na telefonáty s hlasitým odposlechem. A pokud je váš telefon na dně, můžete jej dobít pomocí USB kabelu. No a o dobré kvalitě poslechu snad již nemusíme mluvit.

Konkurence?

Za konkurenci v tomto případě můžeme považovat Bose SoundLink Mini. Charge 2+ podle mě nabízí lepší zvuk než většina modelů. Mladá generace určitě najde uplatnění přehrávání z vícero zařízení a i design je skvělý. V této kategorii tak naleznete málo reproduktorů, které vám poskytnou lepší zvuk a možnosti.

Klady:

+ Částečná voděodolnost
+ Design
+ Možnost připojení až tří zařízení
+ Mikrofon s technologií potlačení šumu
+ Dlouhá výdrž

Zápory:

- Nevhodný povrch, na kterém zůstavají viditelné mastné skvrny
- Spíše vhodnější pro rap, hip-hop, pop a RnB
- Nechráněné basové pasivní zářiče na bocích
- Nic pro audiofily

Specifikace:

Bluetooth verze: 3.0
Podpora: A2DP V1.3, AVRCP V1.5, HFP V1.6, HSP V1.2
Převodník: 2 x 45 mm
Výstupní výkon: 15 W (2x7.5W)
Frekvenční odezva: 75 Hz - 20 kHz
Odstup signálu od šumu: >80 dB
Napájení el. energií: 5 VDC USB výstup: 5 V 2.1A (maximum)
Typ baterie: Litium-ionovo polymerová (3.7 V, 6000 mAh)
Čas nabíjení baterie: 4 hod. @ 1.8 A
Čas přehrávání hudby: až 12 hodin (mění se podle úrovně hlasitosti a audio obsahu)
Výkon Bluetooth vysílače: 0-4 dBm
Frekvenční rozsah Bluetooth vysílače: 2.402 - 2.480 GHz
Modulace Bluetooth vysílače: GFSK, /4 DQPSK, 8DPSK
Rozměry (V x Š x H): 79 x 185.2 x 79 mm
Hmotnost: 600 g

Obsah balení:

1 x JBL CHARGE 2+
1 x 5 V 2.3 A USB adaptér
1 x Micro USB kabel
1 x Bezpečnostní manuál
1 x Průvodce rychlým startem
1 x Záruční list.

O letošním Heroes of the Storm turnaji na Lancraftu se dozvíte více zde.

JBL Charge 2+ můžete zakoupit v obchodě luxusni-elektronika.cz za 4 590,- Kč!



Naposledy upravil/a Bellatrix 21.07.2015 v 01:04:49.

Chcete si povídat o Heroes of the Storm? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet